Deprecated: Functie wp_get_loading_attr_default is verouderd sinds versie 6.3.0. Gebruik in plaats daarvan wp_get_loading_optimization_attributes(). in /home/wvdweb1q/innovatieveretail.be/wp-includes/functions.php on line 6031

Geld verdienen met dropshipping

Er zijn op het internet veel manieren om geld te verdienen. Relatief nieuw in Nederland is dropshipping. Dropshipping is het online verkopen van producten voor een groothandel of producent. Je functioneert feitelijk als tussenpersoon tussen consument en leverancier. De producten die je verkoopt worden door de leverancier aan de klant geleverd. De bestelling en betaling lopen wel via jou en jij krijgt het verschil tussen de inkoopprijs van de leverancier en de verkoopprijs als opbrengst.

Hoe werkt dropshipping?

Bij dropshipping verkoop je zonder voorraad producten op internet. Je kan de producten verkopen via veilingsites als eBay en Marktplaats of via een webwinkel of een eigen website. Wanneer een klant het product bij jou bestelt, ontvangt jij de bestelling en betaling. Jij geeft vervolgens de bestelling door aan de leverancier. Deze levert het product rechtstreeks aan de klant. Je hoeft dus niet zelf te zorgen voor verzending van het product. Pas op het moment dat er een bestelling bij jou is binnen gekomen, betaal jij de leverancier de inkoopprijs. Je houdt zelf de rest van het door de klant betaalde bedrag. Lees meer over dropshipping op Wikipedia.

Hoe vind ik het juiste product?

Om te beginnen met dropshipping moet je een product kiezen waar voldoende vraag naar is. Dan is de kans op verkopen en dus succesvol geld verdienen het grootst. Je kunt onderzoek doen naar welk product een succes kan zijn. Je kan beginnen met een product waar je veel kennis over hebt. Omdat jouw toekomstige klanten jou als verkoper zien, is het waarschijnlijk dat ze jou ook vragen gaan stellen. Het is dus verstandig om voldoende van het product af te weten. Vaak geeft de leverancier al veel informatie, foto’s en omschrijvingen van de producten die je wilt gaan verkopen.

Hoe vind ik een dropshipper?

De volgende stap is het zoeken van een leverancier, een dropshipper genoemd. Bij de keuze voor een leverancier moet je op een aantal dingen letten. Je wilt uiteraard een betrouwbaar bedrijf die zijn verplichtingen nakomt. Verder wilt je scherpe prijsafspraken kunnen maken, een onbeperkte voorraad en een snelle verzending. Het heeft weinig zin een product te verkopen dat door een leverancier slechts één keer in de twee weken wordt verzonden of binnen de kortste keren niet meer op voorraad aanwezig is. Zorg voor duidelijke afspraken over prijs, levering, voorraden en retourneren. Met een goed product, een betrouwbare leverancier en goed adverteren kunt u al snel succesvol geld verdienen met dropshipping.